fredag 25 september 2009

Ilskan

Nu är jag Argnessa.
Ja, Umeå vann ju kulturhuvudstad 2014, och med det skulle det firas att den sista veckan i oktober så skulle det delas ut ca 100.000 kronor till folk som ville göra något kulturellt.
Vi hade ju planerat en spelning veckan innan, men bestämde oss för att ta den veckan efter, så vi kunde söka en del av pengarna.
Fixat spelställe + band (som inte är från Umeå omg) liksom, försöker även fixa finisar från södra sverige som ska hit och mysa.
Vi sökte bidrag i onsdags. Fick svar idag om att ja, det är 5 andra som har tänkt att ha ett liknande arrangemang, och eftersom det är så lite pengar kvar så vill de slå ihop oss.
HOLY FUCKING NO. Aldrig i livet.
De andra har på sin höjd kanske fixat ett lokalband alla redan sett 35 gånger och inte ens har ett ställe bokat som de kan spela på.
Så ja, vi ska alltså.. Slå oss ihop med andra tydligen.
SKITBRA för dem! De får bra band, ett ställe att spela på, en planerad spelning med ungdomar som jobbar och sköter allt.
Tänker fan inte gå med på detta, är uppriktigt sagt förbannad nu för jag känner att det är respektlöst att ens föreslå att man ska slå ihop arrangemang.
Och Umeå, var fan la ni resten av pengarna? Ska ännu en stackars mentalt sönderknullad brud stå och kissa på norrlandsoperan? Eller har ni slagit på stort nu och tänker ha en stor gödselkastningsfest på torget?
Kulturhuvudstad? Jo tjena.

Inga kommentarer: