fredag 27 augusti 2010

Det är bara det röda som ses utåt

jag blir arg. När jag läser om politik och folk med politiska åsikter så är alla väldigt rödgröna. Vilket jag tycker är bra! Stå för det ni tycker! Men det jag blir sur över, är att de blåa ändå får majoriteten av rösterna. hur ofta hör vi någon säga att de ska rösta blått? Aldrig. Ändå enligt facebooks undersökning (haha kanske inte den mest tillförlitliga) så hade 17% röstat på SD, 24% på M. Och grattis, socialdemokraterna ni fick 18% hela en procent mer än SD! Vänstern och miljöpartiet fick varsin 10%are.
Då undrar jag, var finns alla blåa? Är de små osynliga människor som alltid drar sig undan då de hör ordet politik? Eftersom jag har växt upp i Umeå så är vänstern en självklarhet eftersom det skulle gynna mig, min familj och mina vänner mest. Och ja, förmodligen hela Sverige för den delen.
Tycker även att det är kul att högern alltid ska försöka locka ungdomar till sig med ämnet: Krogen!
Sist lovade de att krogen skulle få hållas öppet till 3 överallt, har för mig att de lockar med något liknande även detta val! I Umeå har krogen öppet till 2.
Jag brukar inte vara politisk, och det är jag inte nu heller, kände bara att fan, jag blir så jävla less. Och vet fortfarande inte vilket parti jag ska rösta på... Iaf inte moderaterna eller sverigedemokraterna. Mår illa nu.

4 kommentarer:

hanna sa...

Det handlar nog helt enkelt om att vänstern har många unga väljare. Och pga. din umgängeskrets.

steffi sa...

tror inte M får så mycket röster av ungdomar i år. De tänker ju höja priser på alkohol, cigg och snus. "Ni ska jobba inte supa" står det i tidningen idag också. ROLIIIT!

Vic sa...

En intressant sak är att det för mig är tvärtom. Nästan alla de jag umgås med dagligen eller väldigt ofta tänker rösta blått och står för det väldigt öppet. De som ska rösta rött är... ja, en minoritet. Intressant det där.

Vanessa sa...

Tror nog helt det som sagt beror på ungdomskretsar!