fredag 20 augusti 2010

Att ni inte ens kan stå för vad ni gör

Att ni inte ens ska stå för det ni gör, som tydligen är så hederligt, medans jag, som inte handlar så hederligt enligt er, vågar stå för det jag gör.

Jag hade bråttom, bussen skulle gå om tio minuter. Jag sprang hem en bit. skulle hämta datorn först. slutar springa vid norrlandsoperan. Jag är rökare sen flera år tillbaka, så joggande är inte en av mina starka sidor. Jag går förbi dem, två tjejer och två killar. De har parkerat sin bil framför en parkbänk. En parkbänk med två glorior uppstickande från parkbänksryggen. För att de på något sätt kanske känner att de passar in där, som fyra helgon.
Jag känner igen killarna, de är gamla bekanta. Jag fortsätter gå. jag har bråttom, andas tungt och förbannar allt som har med rökning att göra.
"Kiiityliciouuuus"
Sa de nyss mitt artistnamn? Mitt alter-ego. Jag fortsätter gå. Jag har bråttom. 7 minuter kvar.
"Kiiiiityliciouuuus, hahaha"
Under två sekunder kommer tankarna, jag minns sist, då jag bara sänkte blicken och gick, jag har bråttom, har inte tid för att stå upp för mig själv den här gången. Vanessa, du har alltid tid att stå upp för dig själv. Jag har hunnit 50 meter ifrån dem. Jag börjar gå tillbaka mot dem. Jag går med starka steg, man hör dem, de ekar mellan husen. De hör mig, de vet att jag kommer. Steg av beslutsamhet.
De två tjejerna kollar upp mot mig, småfeta, sönderspacklade hästansikten. Blicken de ger mig är den vanliga fjortisblicken.
"Vad var det ni ville för något?"
De fortsätter att bara kolla på mig, som att de vill säga med sina ögon "Bitch, vi har inte sagt något" men de vet att det inte är lönt. Jag vet att det var ni. Det spelar ingen roll vilka blickar ni ger mig. Killarna kollar bara ner i marken. Som stenstatyer sitter de där, förstelnade av skam. Tjejerna säger inget.
"Jaha, okejdå, moget av er"
Jag vänder på klacken. Jag har bråttom. 6 minuter kvar.
Jag hann med bussen, för att på något sätt har man alltid tid att stå upp för sig själv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är min flickvän allt, puss! <3

Anonym sa...

Fint. :)